i love Nuffnang :

i love Nuffnang :

Jumaat, 1 Julai 2011

Tugas Yang Paling Berkat

hi ols..
da lm da x post pape kt blog ni.da agak suram da blog ini.huish..arini nk cite sal tugas sy hari ni.actually sejak semalam mama xde.so mmg tggjwb uruskan rmh ni sy kne pikul sorg2.letih jgk la sbbnye ni 1st time sy pikul tggjwb ni spnhnye..

wah br la thu rupenye letih..
yela dr start je celik mata da xleh duk diam ni.1st of all sy kne uruskan ank2 angkat mama kt blkg 2.sbnrnye mama sy ni ade bela 9 ekor kucing & 6 jenis burung kt blkg rmh 2.so bl mama xde ni mmg la sy yg kne amk alih tugas 2.

k'betulan arini ari Jumaat..
MBG cuti kan.so xla t'kejar sgt nk msk.yela time xkeje MBG bgun lwt sket la.smpt la maen2 sket.bl da settle hal ank2 angkat mama 2,br la mulakan tugas sbg surirumah ni.

bl sy mmg 100% urus rumahtangga ni..
br la fhm mcm ner mama b'hempas pulas slame ni utk settle kan hal ni.tp 1 je yg dpt sy rs bl urus smue bnde dlm rumahtangga ni,penat mmg penat tp trase sgt bangga dgn dr sndr.skrg br la sy ykin yg kerjaya sbg surirumahtgga 2 mmg mulia & berkat.

ape yg blh sy kte kan ..
sy respect la pd smue surirumahtangga yg ade kt luar sne.hr ni 1hr uruskan smue 2 br rs pnt die mcm ner.2 blm ade ank lg.klu ade ank msti lg t'kejar2.

JANGAN RASA RENDAH DIRI ANDAI ANDA TIDAK PUNYAI KERJAYA LAEN SELAIN SURIRUMAHTANGGA..SESUNGGUHNYA KERJAYA ITU AMAT MULIA DISIS ALLAH SWT..

0 si jantung hati:

Catat Ulasan